Eredeti Kiddy védőpárna

kiddyFangKisgyermekeknél a fej és nyaki rész kiváltképpen sérülékeny egy hirtelen fékezésnél. Ennek az az oka, hogy a gyermekek fejének mérete és súlya viszonylag nagy a testükhöz viszonyítva. A Kiddy védőpárna védelmet nyújt gyermekének 18 kg-os súlyig. Technológiája úgy lett kifejlesztve, hogy a nyaki gerinc sérülésének a veszélyét minimalizálja.

Hogyan mentheti meg a védőpárna gyermeke életét?

Baleset során a gyermek teste körbeöleli a speciális formájú védőpárnát és ez a mozdulat csökkenti a gyermek gerincére ható terhelést. Hagyományos autósülések esetében az 5 pontos biztonsági öv fixálja a gyermek vállát és hátát. Míg ütközéskor a vállakat a helyükön tartja a biztonsági öv, addig a gyermek feje előrerándul a tehetetlenségi erőhatások miatt és az összes kinetikai erő a gyermek sérülékeny nyakára hat.

Az eredeti Kiddy védőpárna rendkívül jó minőségű anyagokból készült, melyek képesek elnyelni a kinetikai energiát, és tompítják a becsapódást. A védőpárna egészen a negyedére csökkenti a nyaki gerincre ható energiát azzal, hogy meghosszabbítja az ütközés pillanatának hosszát. Nagy felszínének köszönhetően csökkenti a gyomorra és a tüdőre ható nyomást.

Az eredeti Kiddy védőpárna már 30 éve folyamatos fejlesztés alatt áll. Konstrukciója így hosszú évek tapasztalatait foglalja magába, melyek valódi és szimulált balesetek tanulmányozásából erednek. Egyes autósülések esetében, mint például a Kiddy Guardian pro, a védőpárna extra réteg energiaelnyelő anyaggal lett ellátva. Ha az eddigi védőpárna képes volt elnyelni a keletkező energia 60%-át, az új integrált réteg elnyeli a maradék 40%-ot. Ezzel az újítással el van látva az összes modell, amely 2010 után került forgalomba.

A védőpárna megfelelő működéséhez rendkívül fontos a gyermek fejének megfelelő pozíciója a párnához viszonyítva. Ezért a Kiddy autósülések ülésmagasító párnával vannak ellátva, a legkisebb gyermekek számára.